MUAFİYET BAŞVURUSUNDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Muafiyet Talebinde Bulunacak Öğrencilerimizin Dikkatine !

Muafiyet dilekçesi doldurulurken okumuş olduğu üniversiteden daha önce alarak başarılı olduğu derslerin (Geldiğim Üniversitedeki Ders Bilgileri), Fakültemizde okutulan muaf olunmak istenilen derslerin ders içeriklerinin kontrol edilmek sureti ile (Fakültemizde Karşılık Gelen Ders Bilgileri) Muafiyet dilekçesindeki tabloya karşılıklı gelecek şekilde doldurulması gerekmektedir.

Örneğin;

Geldiğim Üniversitedeki Ders Bilgileri

Fakültemizde Karşılık Gelen Ders Bilgileri

Ders Kodu Dersin Adı Akts Ders Kodu Ders Adı Akts
XXXX Türk Dili I 2,0 TUR-170 Türk Dili I 2,0

Türk Dili II

2,0 TUR-270 Türk Dili II 2,0

Ekonomiye Giriş

(Dersin ismi aynı olmayabilir. Fakat dersin içeriği “Dersmuafiyetinde,ders/derslerin içerik ve saat yönünden en az % 75 benzerlik göstermesi gerekir.” hükmündedir.)

4,0 ILT-105 İktisada Giriş 4,0

İletişime Giriş

(Dersin AKTS si aynı olmayabilir. Fakat dersin içeriği “Ders muafiyetinde, ders/derslerin içerik ve saat yönünden en az % 75 benzerlik göstermesi gerekir.” hükmündedir.)

3,0 ILT-101 İletişime Giriş 5,0

* YKS ile Fakültemiz Bölümlerine Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerden Muafiyet Talebinde Bulunacaklar transkript ve ders içerikleri ile birlikte Muafiyet Dilekçesini doldurarak 22 Eylül 2023 tarihine kadar Fakültemize şahsen/kargo yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

*Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde 1) Yatay Geçiş ile Fakültemiz Bölümlerine Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerden Muafiyet Talebinde Bulunacaklar transkript ve ders içerikleri ile birlikte Muafiyet Dilekçesini doldurarak 22 Eylül 2023 tarihine kadar Fakültemize şahsen/kargo yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

*Merkezi Yerleştirme (DGS) Yatay Geçiş ile Fakültemiz Bölümlerine Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerden Muafiyet Talebinde Bulunacaklar transkript ve ders içerikleri ile birlikte Muafiyet Dilekçesini doldurarak 22 Eylül 2023 tarihine kadar Fakültemize şahsen/kargo yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

*Kurumlararası Yatay Geçiş ile Fakültemiz Bölümlerine Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerden Muafiyet Talebinde Bulunacaklar transkript ve ders içerikleri ile birlikte Muafiyet Dilekçesini doldurarak 22 Eylül 2023 tarihine kadar Fakültemize şahsen/kargo yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

*Kurumiçi Yatay Geçiş ile Fakültemiz Bölümlerine Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerden Muafiyet Talebinde Bulunacaklar transkript ve ders içerikleri ile birlikte Muafiyet Dilekçesini doldurarak 22 Eylül 2023 tarihine kadar Fakültemize şahsen/kargo yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

*Çift Anadal/Yandal ile Fakültemiz Bölümlerine Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerden Muafiyet Talebinde Bulunacaklar transkript ve ders içerikleri ile birlikte Muafiyet Dilekçesini doldurarak 22 Eylül 2023 tarihine kadar Fakültemize şahsen/kargo yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

Not      :

1-Muafiyet dilekçeleri ilgili Bölümlerin Muafiyet ve İntibak Komisyonları tarafından SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ hükümlerine göre incelenerek, intibak işlemleriniz “Öğrencinin eğitim-öğretim programında yer alan tüm dersler içerisinde muaf olduğu derslerin kredisi 30 kredi (AKTS)’den az ise 1 inci sınıfa, 30-89 kredi (AKTS) ise 2 inci sınıfa, 90-149 kredi (AKTS) ise 3 üncü sınıfa, 150 kredi (AKTS) ve üzeri ise 4 üncü sınıfa intibak edilir. İlgili yarıyıl/yılda muaf olunmayan dersler alttan ders olarak öncelikle alınır. Sınıf geçme sistemi uygulanan birimlerde öğrenciler öncelikle alamamış oldukları dersleri, başvurdukları eğitim-öğretim yılında alırlar ve ancak bu durumda bir üst sınıfa geçebilirler.” Hükümlerine göre yapılacaktır.

2-Söz Konusu tarihten sonra dilekçeler kabul edilmeyecektir.

Yayın Tarihi: 08/09/2023