Bölümümüzle İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
SDÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ
SIK SORULAN SORULAR
SORU: Bölüm içeriği hakkında detaylı bilgiler nelerdir?
2011 yılında kurulan SDÜ İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2012 yılında kurulmuştur. I. ve II. Öğretim programlarıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bölüm içerisinde hem teorik hem de uygulamalı dersler ile öğrencilerin yeterli bilimsel ve mesleki donanımı kazanarak iş hayatlarına atılmalarını sağlamak hedeflenmektedir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü; Halkla İlişkiler, Reklamcılık ve Tanıtım, Araştırma Yöntemleri ve Kurumsal İletişim ana bilim dallarından oluşmaktadır. Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı’nın temel çalışma alanları: Kitle İletişim Araçları, Halkla İlişkiler Metinlerinde Yazım Teknikleri, Pazarlama Teorisi, İletişim Teknolojileri, Örgütsel İletişim, Küresel İletişim, Siyasal İletişim, Marka Yönetimi ve Halkla İlişkiler Kampanyası Geliştirme’dir. Reklamcılık Ana Bilim Dalı’nın temel çalışma alanları: Reklam Stratejileri, Etkili Reklam ve Satış Stratejileri, Medya Planlaması, Reklamda Metin Yazarlığı ve Görsel Tasarım, Reklam Biçimleri, Reklamcılık ve Yeni Medya, Reklamcılıkta Etik ve Hukuk’tur. Araştırma Yöntemleri Ana Bilim Dalı’nın temel çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Bilimsel Araştırma Metodolojisi, İletişim Araştırmaları, Sosyal Bilimlerde Veri Toplama Yöntemleri, Yeni Medya Araştırmaları, Büyük Veri, Nitel ve Nicel Araştırmaları, Araştırma Yöntemlerinde Uygulama ve Analiz, Bilgisayar Tabanlı Veri Analiz Programları’dır (SPSS, AMOS vs.). Kurumsal İletişim Ana Bilim Dalı’nın temel çalışma alanları: Kurum Kültürü ve Örgütsel Davranış, Kurumsal Kimlik ve Kurumsal İtibar, Yönetim İletişimi, Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi ve Etik, Kurum İçi İletişim’dir.
SORU: Bölümünüzde staj zorunluluğu var mı?
Bölümde zorunlu staj uygulaması yoktur. İsteyen öğrenciler gönüllü staj faaliyetlerinde bulunabilmekte ve bu durumda öğrencilerin SGK primleri karşılanmaktadır.
SORU: Bölümünüzde isteğe bağlı hazırlık sınıfı uygulaması var mı?
Hayır. Bölümde isteğe bağlı hazırlık sınıfı uygulaması mevcut değildir. Bununla birlikte lisans ders müfredatı kapsamında yabancı dil dersleri verilmektedir. Türkçe yeterlik sınavından geçerli puanı alamayan yabancı uyruklu öğrencilerimiz ise Türkçe hazırlık programında eğitim almaktadır.
SORU: Öğrenciler için kısmi zamanlı çalışabilme olanağı mevcut mudur?
Evet. Öğrenciler, kütüphane, RATEM, yemekhane, Kurumsal İletişim Merkezi ve uygulama gazetesi gibi birimlerde kısmi zamanlı çalışma başvurusunda bulunabilirler.
SORU: Bölümünüzde öğrencilerin pratik anlamda tecrübe kazanmasını sağlayacak atölye uygulaması var mıdır?
Evet. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü uygulama atölyesi olan Junior Atölye ile öğrenciler aldıkları teorik eğitimlere ek olarak alanla ilgili pratik uygulamalarda bulunma olanağına sahip olmakta, düzenlenen etkinliklerle sektörün önde gelen isimleri ile bir araya gelme şansı yakalamaktadırlar.
SORU: Yemek bursu imkânı var mıdır?
Evet. Maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler yemek bursu için üniversitemiz Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı’na müracaat edebilmekte; yapılan incelemeler sonucunda uygun görülen öğrencilere yemek bursu olanağı sağlanmaktadır.
SORU: Bölümünüz hangi kampüste yer almaktadır?
Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünün bağlı olduğu İletişim Fakültesi Doğu Yerleşkesi içerisinde yer almaktadır.
SORU: Bölümünüzde hangi değişim programları bulunmaktadır?
Bölümümüzde Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları bulunmaktadır.