Bölümümüz Öğrencilerinden Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Minik Eller Hastanesi” sosyal sorumluluk projesi küçük yaştaki çocukların, hastaneye giderken duydukları endişeyi ve doktor fobisini yenmek amacıyla hazırlanmış bir projedir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri; Büşra Fadime Zeybek, Seda Ayan, Şerife Uysal, Cansu Değirmenci, Songül Ölmez ve Türkan Gençer ile birlikte SDÜ hastanesi çalışanları, çocuklarda önemli bir problem olan hastane ve doktor korkusuna dikkat çekmek için İYAŞ Selçuklu Anaokulu’nda bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler.

“Küçük Doktorlar İş Başında” sloganı ile “Minik Eller Hastanesi” projesi;  4-5 yaş arasındaki çocukların hastane ve doktor korkularını yenmeleri ve öz bakımları ile ilgili gerekli becerileri kazanmaları için gerçekleştirilmiş bir projedir. Bu kapsamda ‘Yapılandırılmış Oyunlar’ başlığı altındaki bazı oyunlar kullanılarak küçük yaştaki çocukların hastane ve doktor fobilerini ortadan kaldırmak amaçlanmıştır. Bu oyunlar aracılığıyla hastane ve doktor deneyimlerinin korkulacak bir şey olmadığı oyunlar üzerinden eğlenceli bir şekilde çocuklara yansıtılmıştır.

Yayın Tarihi: 05/05/2022
Okunma Sayısı: 578