2023 YKS Sonuçlarına Göre Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü Tercih Edecek Öğrencilerin Dikkatine

 

1. Bölümümüzde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. 
2. Bölümümüzde staj zorunluluğu bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak staj yapabilmektedirler. 
3. Bölümümüz dersleri kapsamında, mesleğin gerektirdiği kıyafet, donanım malzemelerine gerek yoktur. 
4. Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim gideri bulunmamaktadır. 
5. Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programının temel çalışma alanları: Kitle İletişim Araçları, Halkla İlişkiler Metinlerinde Yazım Teknikleri, Pazarlama Teorisi, İletişim Teknolojileri, Örgütsel İletişim, Küresel İletişim, Siyasal İletişim, Marka Yönetimi ve Halkla İlişkiler Kampanyası Geliştirme’dir. Bölümümüz Doğu Kampüsü İletişim Fakültesi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 
6. Ders saatleriniz dışında kalan boş zamanlarınızda ilgi ve yetenekleriniz doğrultusunda geçici işlerde çalışarak, hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanıp, iş disiplini edinmiş üretken bireyler olarak yetişmenize katkıda bulunmak en büyük amacımızdır. Üniversitemiz bu amaçla tüm akademik ve idari birimlerinde sizlere iş imkânı sağlamaktadır. Kısmı zamanlı olarak çalışan öğrencilerimizin temel görevi;  basit ofis işlerinde, uzmanlık gerektirmeyen işlerde ve eğitim gördüğü konu ile ilgili işlerde çalışarak,  birimlerdeki çalışma düzenini aksatmadan yönetici, memur ve öğretim elemanlarına katkıda bulunmaktır. Daha ayrıntılı bilgi için SDÜ Kısmı Zamanlı  Öğrenci Çalışma Yönergesi'ne tıklayınız.
7. Üniversitemizde;  500 öğrencimize yemek bursu tanımlanmaktadır. Burs ilanları eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Üniversitemizin ana sayfasında ve öğrencilerimize e-posta yoluyla duyurulmaktadır. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin "SDÜ Net"  üzerinden  çevrimiçi başvurularını yapıp süreci takip etmeleri gerekmektedir. Yemek bursu günde bir öğün olarak kullanılabilmektedir. Üniversitemiz "SDÜ Askıda Yemek" ismi ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatmış bulunmaktadır.  Bu çerçevede oluşturulan uygulama ile  gönüllü katılımcılarımızın maddi katkıları bir havuzda toplanmakta ve yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimize "askıda yemek" olarak takdim edilmektedir. 

Yayın Tarihi: 02/08/2023
Okunma Sayısı: 865