VisuaLAB Görsel İletişim Tasarımı Atölyesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün kalbinde yer alan VisuaLAB Görsel İletişim Tasarımı Atölyesi, yaratıcılığı ve yenilikçi tasarımı teşvik eden bir atölyedir. 2023 yılında faaliyete geçmiştir. Modern ve dinamik bir yapıya sahip olan VisuaLAB, öğrencilerin ve akademisyenlerin tasarım yeteneklerini sergileyebilecekleri, geliştirebilecekleri ve paylaşabilecekleri bir ortam sunmaktadır.

VisuaLAB, çizim masaları, büyük beyaz tahtalar, projeksiyon ve öğrenci çalışmalarının sergilenebildiği panellerle donatılmıştır. Bu donanım, öğrencilere kendi tasarım ifadelerini geliştirebilecekleri ve projelerini sergileyebilecekleri bir alan sağlamaktadır. Ayrıca atölyemiz, tasarım süreçlerinde yenilikçi fikirlerin ve yaratıcı çözümlerin ortaya çıkmasına olanak tanır.

Atölyemiz, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün bazı derslerine ev sahipliği yapmakta ve bu derslerde öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulama fırsatları sunmaktadır. Ayrıca VisuaLAB öğrencilerin kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunacak çeşitli atölye çalışmaları düzenlemektedir.

Eğitim ve sunumların yanı sıra, VisuaLAB, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin ortak projeler geliştirebilecekleri, fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve sektörle ilgili güncel trendleri tartışabilecekleri bir platform olarak da hizmet vermektedir. Bu interaktif ortam, öğrencilerin kariyerlerine yön verirken sektörle bağlantı kurmalarına yardımcı olur.

Özetle, VisuaLAB, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün sadece bir atölyesi olmanın ötesinde, yaratıcılığı, yeniliği ve öğrencilerin kendi tasarım yeteneklerini keşfetmelerini teşvik eden bir buluşma noktasıdır. Burada öğrenciler, akademik bilgi ve pratik becerileri bir araya getirerek, görsel iletişim dünyasında kendi izlerini bırakacak projeler üretirler. VisuaLAB, geleceğin tasarımcılarını yetiştirmek için gerekli her türlü imkanı sunarak, onların başarılarının temel taşıdır.

Atölye