SDÜ Gazetecilik Bölümünü Tercih Edecek Öğrencilerin Dİkkatine

  • Bölümümüzde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.
  • Bölümümüzde staj zorunluluğu bulunmamakla birlikte öğrencilerimiz isteğe bağlı stajlarını gerçekleştirebilmektedir.
  • Bölümümüzde dersler teorik temelli olup öğrencilerimiz Haber Stüdyosu ve İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi "Kampüs Doğu Batı" da mesleğe ve sektöre dair uygulama imkanı bulabilmektedir.
  • Ders saatleriniz dışında kalan boş zamanlarınızda ilgi ve yetenekleriniz doğrultusunda geçici işlerde çalışarak, hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanıp, iş disiplini edinmiş üretken bireyler olarak yetişmenize katkıda bulunmak en büyük amacımızdır. Üniversitemiz bu amaçla tüm akademik ve idari birimlerinde sizlere iş kısmi zamanlı imkânı sağlamaktadır. Kısmi zamanlı olarak çalışan öğrencilerimizin temel görevi;  basit ofis işlerinde, uzmanlık gerektirmeyen işlerde ve eğitim gördüğü konu ile ilgili işlerde çalışarak,  birimlerdeki çalışma düzenini aksatmadan yönetici, memur ve öğretim elemanlarına katkıda bulunmaktır. Ayrıca İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi Kampüs Doğu Batı'da kısmi zamanlı olarak fakültemiz öğrencileri çalışabilmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için SDÜ Kısmı Zamanlı  Öğrenci Çalışma Yönergesi'ne tıklayınız.
  • Üniversitemizde;  500 öğrencimize yemek bursu tanımlanmaktadır. Burs ilanları eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Üniversitemizin ana sayfasında ve öğrencilerimize e-posta yoluyla duyurulmaktadır. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin "SDÜ Net"  üzerinden  online başvurularını yapıp süreci takip etmeleri gerekmektedir. Yemek bursu günde bir öğün olarak kullanılabilmektedir. Üniversitemiz "SDÜ Askıda Yemek" sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatmış bulunmaktadır.  bu çerçevede oluşturulan bilgisayar uygulması ile  gönüllü katılımcılarımızın maddi katkıları bir havuzda toplanmakta ve sadece yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimize "askıda yemek" olarak takdim edilmektedir.
Yayın Tarihi: 14/07/2023
Okunma Sayısı: 570