Haber Odası

Bölümümüzde Gazetecilik öğrencilerin sektör ve alana dair yeterlilik ve becerilerinin geliştirilmesine dönük çok çeşitli düzeyde faaliyetlerin gerçekleştirildiği atölye bulunmaktadır.

 

Atölye ortamında bölüm öğrencilerinin sosyalleşebileceği, fikir alışverişinde bulunabileceği ve projelerini tartışabileceği uygun bir ortam bulunmaktadır.

 

Her sınıftan öğrenci ilgi ve istekleri doğrultusunda atölyede gelişimlerini sağlayacak faaliyet ve etkinliklerde bulunabilmektedir.

Atölye kapsamında; haber eğitimi, muhabirlik eğitimi, haber doğrulama eğitimleri gibi öğrencilerin alana dair bilgi ve görgülerini artıracak faaliyetler düzenlenmektedir. Faaliyetler kapsamında sektör tecrübesi bulunan profesyonellerle öğrenciler buluşabilmekte ve öğrencilerin alana dair görgü ve becerilerinin artırılması amaçlanmaktadır.

 

Ayrıca öğrenciler, ders ve projeleri için ihtiyaç duydukları ekipman ve çeşitli gereçler için de atölye imkanlarından faydalanmaktadır.

 

Özellikle son sınıf öğrencileri bitirme projelerini atölyenin sunduğu teknolojik imkanlar ve profesyonel uzman desteği ile gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda atölyedeki faaliyetler, akademisyenler ve sektörden uzman kimseler tarafından koordine edilmektedir.