23 Ekim 2018 Salı

SDÜ İletişim Fakültesi İkinci Sırada

28 Şubat 2018 Çarşamba 19:31 tarihinde eklendi | 1116 defa okundu

SDÜ İletişim Fakültesi İkinci Sırada

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan raporda Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi ikinci sırada yer aldı.

Devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını temel alarak sıralayan ve Türk üniversite sistemine farklı bir veri kaynağı sağlamayı amaçlayan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2018 raporu yayınlandı. Üniversitelerin Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından onaylanan puanlar ve YÖK-SİS’ten alınan güncel (2018, Şubat) öğretim elemanları verilerini kullanan sıralamaya göre, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 108 kurum içerisinde 10. sırada yer aldı.

Raporda İletişim Fakülteleri Sıralaması da Yer Aldı

2011’de kurulan ve öğrenci almaya 2013 yılında başlayan SDÜ İletişim Fakültesi, Türkiye’deki devlet üniversitelerinde bulunan ve en az 5 öğretim üyesi/elemanı Akademik Teşvik Düzenlemesi’nden yararlanan 31 İletişim Fakültesi arasında ikinci sırada kendine yer buldu.  Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo & Sinema ve Televizyon bölümlerine ve İletişim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı’na öğrenci kabul eden fakültede 28 akademisyen bulunuyor.

Adres:
Süleyman Demirel Üniversitesi